Press "Enter" to skip to content

SD-ledamoten om budgethålet: ”Vi vill inte genomföra de förslagen.”

SvD granskade i helgen SDs ekonomiska politik och räknade ut att den inte går ihop utan att den har ett hål på över 30 miljarder kronor. SDs miljöpolitiska talesperson i riksdagen, Martin Kinnunen, besvarade denna kritik på Twitter med att partiet egentligen inte vill genomföra förslagen som SvD tar upp.

I SvDs granskning påvisades hål i SDs planerade budget på summor kring 30 miljarder. Det handlade om löften till pensionärer, förvarsplatser för asylsökande och en förhöjd avgiftsfri a-kassa som inte var finansierade.

Många medier skrev om detta, och SD har inte lyckats bemöta kritiken med någon bravur direkt. Då en twitter-användare frågar om Martin Kinnunen (miljöpolitisk talesperson för SD i riksdagen) anser att SvDs avslöjande är felaktigt svarar Martin på ett högst oväntat sätt:


Med andra ord ska SDs budget och vallöften inte tolkas som förslag som på något sätt ska genomföras.