Press "Enter" to skip to content

SD vill förbjuda dubbla pass!

Sverigedemokraterna vill införa ett förbud mot dubbla medborgarskap, rapporterar Aftonbladet efter att frågan återaktualiserades efter ett inslag i den finska dagstidningen Helsingin Sanomat uppmärksammat detta i ett reportage. Paula Bieler migrationspolitisk talesperson i SD hade följande att säga när hon kontaktades av aftonbladet: ”Som grundprincip menar vi att man har medborgarskap i en stat där man har sin lojalitet och sin nationella identitet”.

Efter upprörda reaktioner från finlandssvenskar som inte har några planer på att uppsäga sina finska medborgarskap har SD-ledaren Jimmie Åkesson tvingats backa och meddelar att: ”Av historiska och praktiska skäl ska det därför vara möjligt att ha till exempel både svenskt och finskt medborgarskap samtidigt”