Press "Enter" to skip to content

NMRs ”marsch” blev ett fiasko

Få deltagare, avspärrningar och en besvikelse över demonstrationsvägen gjorde att NMRs ”marsch” i slutändan blev ett fiasko. 

Marschen som var tänkt att gå från Kungsholms torg->Norr Mälarstrand->S:t Eriksgatan->Hantverkargatan->Kungsholms torg ställdes in och istället stod nazisterna och höll tal i sin lastbil med ett par hundra närvarande. Anledningen till att marschen ställdes in kan ha att göra med den dåliga uppslutningen, eller möjligen då de tyckte att deras godkända demonstrationsrutt inte gav dom tillräckligt mycket uppmärksamhet.

I sitt propagandamaterial påstår NMR att 450 nazister deltog, en siffra som ska tas med en stor nypa salt. Särskilt när man ser bilden (nedan) där det snarare ser ut som max 200 närvarande. NMR uttrycker även (i motsats till hur de agerat) att de var nöjda med antalet närvarande, då det redan varit många nazistiska demonstrationer under året.
De uttrycker även att:

Det är nu dessutom valkampanjstider och med den höga mötesfrekvensen, från alla organisationer, är det självklart att denna marknad blivit något mättad. Därmed försvinner en stor del av ”svansen” som annars brukar dyka upp.

Politisk redaktör på Nordfront

Det tyder på att uppslutningen har varit sämre på sistone och att NRM troligen tappat medlemmar till andra organisationer. NMR ställer ju själva upp i riksdagsvalet, så det är svårt att tolka citatet på något annat sätt.


Något annat som var lite skrattretande under demonstrationen var att NMR hade två (bara två..) slagverkare som spelade virveltrumma och bastrumma. Virveltrummaren såg ut som Zlatan och bastrummaren hade väldigt svårt att hålla sig till en takt. Slagverkarna kallades flera gånger av NMRs talare (som är väldigt lik En Arg Blatte talar) för ”Trumpojkar”. Film nedan: