Press "Enter" to skip to content

Jimmie Åkesson gjorde bort sig i Sverige-quizet

1 av 5 rätt. Det var Jimmie Åkessons resultat i SVTs Sverige-quiz under partiledarutfrågningen under kvällen. Resultatet är sämst av alla partiledare under utfrågningarna. Bäst ifrån sig gjorde Isabella Lövin.

Det var Svensk geografi, svenska kungar, folkomröstningar och samer som var svårt för Jimmie Åkesson. Ironiskt med tanke på att han tidigare under utfrågningen sade att en del av att vara svensk är att känna koppling med den svenska historien.

Resultaten för alla partiledare här:
Jimmie Åkesson (SD): 1/5 rätt
Jonas Sjöstedt (V): 3/5 rätt
Annie Lööf (C): 2/5 rätt
Jan Björklund (L): 2/5 rätt
Ulf Kristersson (M): 2/5 rätt
Isabella Lövin (MP): 5/5 rätt
Ebba Busch Thor (KD): 2/5 rätt

Här kan du själv göra Jimmie Åkessons quiz.